7.10.2016

DOMATES SOSU YAPIMI

Kışlık domates soslarımız hazır. Seneye hedefim otuz kilo. Yapımı çok kolay:

Domatesleri yıkıyoruz. Kolayca soyabilmek için:
Bir tencere kaynar suyun içine kabukları ile birlikte atıyoruz. Bir dakika civarı burada bekliyorlar.

Sonra soğuk su dolu bir kaba alıp bıçakla bir çarpı yapıyoruz. Kabuğunu kolayca sıyırıp çıkarıyoruz.

Mutfak robotundan geçiriyoruz.


Hiç kabuk soymadan da yapılabilir o zaman mutfak robotunda biraz daha fazla çekilebilir.

Tencerede domatesler yumuşayana kadar 10-15 dk. kaynatıyoruz. Ben kaynarken biraz tuz da ekledim.

Aynı anda yeni aldığımız kavanoz kapaklarını da kaynatıyoruz.

Sosumuzu kepçe ile kavanoza aktarıp, sıcak kavanoz kapaklarını sıkıca kapatıyoruz. Bu arada elimizi yakmıyoruz.

Kavanozları ters çevirip, bir gün hiç oynatmadan bekletiyoruz.

Güneş görmeyen, kuru bir yere sıralıyoruz. Çok güzel görünüyorlar.

Doma domates, doma domates, tatlı domatesler..

Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder